Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

 

Heippa vaan! 

Tämä olisikin 2024-vuoden ensimmäinen blogi postaus ja tällä kertaa olisi tiedossa hieman jälki fiilistelyjä Desucon Frostbite 2024 pitämästäni ohjelmasta. 


Ohjelman aloitus slidi


Olin saanut idean tälle aiheelle aikalailla samoihin aikoihin, kun olin aloitellut viime vuoden kesä Desuconin ohjelmaa josta olin myös kirjoitellut fiilistely postauksen tänne blogin puolelle. Shoujo & Josei sarjat ovat yleisempiä sarjoja mitä luen ja tietysti myös tullut sitä vähän tuhmempaa puolta näistä sarjoista luettua. 

Halusin siis päästä hieman puhumaan ns. eroottisesta mangasta naisille. Jos rehellisiä ollaan aluksi ehkä olin hieman hukassa miten lähtisin ohjelmaa tekemään. Halusin samalla tuoda hieman semmoista informatiivista puolta aiheeseen liittyen, myös pohdiskella naisten & miesten eroottisten manga-sarjojen eroja, tosin tämäkin ehkä taisi olla semmoista doujinshi puolen näkökulmaa? Nyt kun jälkikäteen mietin.  Ja sitten myös halusin ehkä lisätä vähän semmoista omaa juttua ohjelman sisältöön. Kuten nuo multimedia hommat mitä näihin manga-sarjoihin myös välillä on tehty. 
Internettiä tietysti tuli selailtua paljon, kun tutkiskelin aiheeseen liittyviä juttuja mutta itselle välillä tuli hieman semmoinen olo etten osannut ihan oikeista paikoista ehkä etsiä tietoa. Onneksi kuitenkin kannattaa some-kanaville myös pohdiskella asioita ja sieltä kautta sainkin sitten vähän vinkkiä genreen liittyvistä jutuista. 

Tietysti ohjelman sisältö oli ehkä yleisesti semmoista omanlaista pohdiskelua ja mitä itse olen sarjoja seuratessa kokenut. Jälkikäteen olen hieman pohdiskellut, että olisi tietysti jotkut jutut voinut vähän erilailla laittaa. 



Ohjelmanpito päiväni osui perjantaille klo 22-22:45 välille. Hieman kyllä tuli ennen frostia pohdiskeltua että kuinkahan zombina sitä oikein sitten höpöttää ohjelman läpi. Ja noh kyllähän sitä oltiin aika väsyneitä koko perjantai päivän ja sanotaanko koko frosti viikonlopun. Tunti ennen ohjelmaa itselle iski kauhean kehno olo ja ajattelin, että tämäpä oli hyvä merkki. En sitten tiedä oliko väsymys vai sitten jännitys vaiko vähän molempia. 

Paikalle tuli yllättävän paljon väkeä kellon aikaan nähden ja kunniavieras konsertin samaan aikaan ollen. Kuten kesällä Desuconissa myös nyt tässä ohjelmassa jouduin hirveästi tukeutumaan muistiinpanoihini ja ehkä kontakti yleisöön ei nyt ollut varmaan mikään parhain. Mutta ajattelin, että jos haluan edes tuohon aikaan mitään tolkkua antaa niin pakko se vain on. 

Olo ohjelmanpidon jälkeen oli hyvin positiivinen. Tuntui, että ohjelma meni ihan hyvin ja porukka myös tuntui viihtyvän. Tai ainakin semmoinen olo minulle oli perjantaina vielä jäänyt. Tosin hieman ehkä mietin, että olisin voinut sarja suositus osioon ehkä valmistautua paremmin ja paremmilla sarja esittelyillä. Mutta noh nyt nuo mentiin aikalailla "mitä muistin sarjoista" tyyppisesti. 

Sitten tulikin lauantai päivä ja hieman mietiskelin koko päivän, että olikohan se ohjelma kuitenkaan mennyt hyvin. Päätin käydä vielä lauantai illasta lukemaan palautteita mitä olin jo saanut ja en nyt tiedä oliko tämä viisainta silloin, kun oli todella väsynyt. Palaute oli kyllä positiivista, mutta yksi oli semmoinen missä sain kyllä rakentavaa palautetta ohjelman rakenteesta. Mutta tietysti väsyneenä ja muutenkin hieman mieli maassa tulkitsin päässäni kaiken tyylillä "nonni huonostihan se sitten meni" vaikkei loppu pelissä siitä edes ollut kyse mutta noh. 

Nyt sitten jälkikäteen olen enemmän pohdiskellut ohjelman rakennetta ja miten slidit olin toteuttanut. Ja saattoi iskeä pieni epäilys itseeni, että olinko välttämättä oikea ihminen pitämään tätä ohjelmaa. Tai jotenkin tuli semmoinen olo, että otin itselleni turhan "ison aiheen" enkä sitten osannut toteuttaa sitä niin hyvin kun siitä voisi ehkä puhua. 

Tietty se on hyvä saada rakentavaa palautetta miten asioita voisi tehdä. Mutta sitten tietenkään itselle jotkut asiat eivät edes ollut tullut mieleen ohjelmaa tehdessä.
 Eihän se tietenkään auta mitään et harmittelen tässä koko aikaa. 
Se on vaan todettava, että tämä ohjelma meni nyt näin ja ehkä seuraavalla kerralla on taas viisaampi. 

Sinänsä ironista, kun olen kyllä nauttinut ohjelmien tekemisestä ja pitäminenkin ollut kyllä hauskaa vaikkakin se jännittää ja kauhistuttaa silti joka kerta. Saa kyllä nähdä uskallanko kesällä olevaan Desuconiin mitään ohjelmaa ehdottaa vai pidänkö pientä taukoa ja annan uusien aiheiden tulla ja sitten niitä vähän pohdiskella, että olisiko niistä ohjelman aiheeksi. 


Tässä olisi kuitenkin youtube linkki videoon jos kiinnostaa ohjelma kuunnella!


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjelman pito hommat Desucon 2023

The dangers in my heart ~ mangan alku fiilikset