Desucon 2024 ~ ohjelman jälkeiset fiilikset


Heippa vaan!

Se olisi taas aika coni ohjelman jälkeisille fiilistelyille ja varmaan vähän yleistä höpinää miten desucon 2024 meni. Tosiaan desucon 2024 oli 14.-16.6. Lahden Sibelius talolla ja olin taas kerran heittänyt ohjelma ehdotusta ohjelmavastaavalle ja noh sinne pääsin taas höpisemään. 

Frostin jälkeen minulle oli hieman jäänyt semmoinen ehkä kurja fiilis(?) ohjelma hommien jälkeen ja mietiskelin hieman, että haluanko kesä desuun sitten mitään ohjelma tarjontaa heitellä. Mutta noh päädyin kuitenkin vaikka hieman stressasin ja pyöriskelin omassa itsesäälissä edellisen ohjelman jälkeen. 


ohjelman aloitus slidi

 Tämän kertainen ohjelma aiheeni oli villainess-teemaiset mangat.

 Idea tälle aiheelle oli aikalailla lähtenyt siitä, kun lueskelin villainess teemaisia sarjoja ja mietin miten näissä on aina jotenkin se otome-peli teema mukana yhdistettynä, kun en ole kokenut että moderneissa otome-peleissä olisi niinkään näitä manga sarjojen tyyppisiä villainess hahmoja. Ja siitä sitten jotenkin eskaloiduin pohtimaan sitä, että mistä tämä koko homma sitten on lähtöisin. 

Aloin sitten ihmettelemään eri foorumi ja reddit keskusteluja asiaan liittyen ja totta kai myös youtuben puolella tuli pyörittyä jos jotkut anime/manga youtuberit tästä oli jotain höpissyt. 

Vastaan tuli tämmöisen youtuberin kun Colleen's manga recs video missä hän oli käsitellyt isekai villainess sarjoja. Otinkin joitain pointteja mukaan ohjelmaan ja tietysti niistä aina sitten mainitsin erikseen. Vaikka ohjelmaa tehdessä iski semmoinen olo, että "oliko tämä nyt väärin". Mutta sitten kuitenkin lisäsin myös omia pohdintoja sinne tänne kun sitä kasailin. 


Huomasin myös, että kyseisessä videossa oli muutenkin paljon pointteja mitä olin muiltakin sivustoilta/foorumeilla nähnyt jo entuudestaan. 

Halusin myös tämän alkuperä pohdinnan lisäksi laittaa muutamia teemoja mitä itselle tullut sitten vastaa näissä sarjoissa vaikkakin hyvin monessa se lähtökohta on hyvin samanlainen, mutta sitten ne itse sarjat ajautuvat omille teilleen. 

Halusin ottaa ohjelmaan myös mukaan manhwa puolen villainess-sarjat mitkä nyt ehkä jäi hieman vähäisemmälle huomiolle loppupelissä. Mutta sitten taas toisaalta totesin myös sen että näissä molemmissa sarjakuva lähteissä on hyvin samankaltaisia nuo villainess-teemaiset sarjat.  




No sitten sinne itse desuconiin!
Koko coni viikonloppu meni tosi nopeasti mutta hauskaa minulla kyllä oli. Vaikkakin tunsin itseni hieman väsyneeksi koko conin aikana ja mietin että johtuiko tämä työviikosta, stressistä tai purkautuneesta jännityksestä mitä sitten lauantai päivänä tuli ohjelman jälkeen. 

Onneksi lauantaina en sen pahemmin jännittänyt ohjelmaa, kun aamu päivästä olin mennyt kuuntelemaan seiyuu kunniavieras Kenji Nojiman ohjelmaa. Oli kyllä ihanaa päästä näkemään yhtiä lemppari seiyuuita livenä ja tietysti tuli sunnuntaina myös haettua nimmari. Harmikseni en kehdannut/uskaltanut sanoa mitään Nojimalle nimmari hetkellä vaan jännitys pärinöissä hiljaa katselin kun hän kirjoitteli nimmaria. Hauska oli kyllä, kun hän kehui sunnuntai cossini kissankorvia söpöksi, cossasin siis Blue Archive pelin Kikyou nimistä nekomata tyttöä. 
 
~

Kunniavieras ohjelman jälkeen oli muutama tunti aikaa ennen kun pääsi sitten höpisemään villainess aiheesta ihmisten eteen. Juuri ennen ohjelman alkua iski semmoinen omanlainen sos fiilis kun odottelin puusepän saliin pääsyä. 
Tällä kertaa ohjelmani tosiaan osuikin lauantai päivälle ja tuonne klo 15 aikoihin. Mikä oli toisaalta hyvä ajankohta pitää ohjelmaa, kun nyt kahdessa edellisessä conissa on pitänyt melko myöhään. Niin ei sentään tarvinnut ihan silmät ristissä siellä olla. 

Paikalle ilmestyi yllättävän paljon kuuntelijoita mikä oli tietysti mukavaa! 
Itse ohjelma tuntui menevän ihan hyvin ja muutamia kysymys/kommenttejakin tuli sitten loppupäässä kun siihen jäi hieman aikaa. 
Tietysti tunsin oloni hölmöksi kun en osannut mitään viisauksia näihin vastailla, mutta onneksi yleisössä sitten oli muita jotka osasi heitellä sarjojen nimiä paremmin. 

Yhdessä kommentissa pohdiskeltiin sitä, että "eikö nuo villainess hahmot ole enemmän kiusaajia kun sitten mitään kunnon pahiksia". 
Ja tämä on pistänyt itseni sitten jälkikäteen miettimään, että onko sitten näissä sarjoissa tuo nimitys "villainess" jollain tapaa erilainen ettei niinkään se hahmo ole "paha" vaan pikemminkin menee enemmän sinne kiusaamis puolelle. Vaikkakin on niitä sarjoja kyllä missä se hahmo pysyy ns. pahana eikä sitten kun MC syntyy uudestaan villainess-hahmoiksi niin halutaan saada menneisyys parempaa valoon niin sekin sitten tavallaan hävittää sen "pahis hahmo" ajatuksen tästä. Et sitten tavallaan siitä hahmosta tulee ns. hyvis hahmo. 
Tai sitten lukijana ehkä tulee se semmoi ajatus että "eihän tämä hahmo oikeastaan edes mikään paha niinkään ole". 
Tietty voi olla myös se mahdollisuus että sanan semmoinen "oikea käsite" on vaan sitten kadonnut pois?

~

Mutta kaiken kaikkiaan ohjelma tuntui menevän ihan hyvin vaikkakin itselle jäi semmoinen epäilys että näinköhän kuitenkaan oli. Tuntui kuitenkin siltä että sain aihetta tuotua jollain tapaa esille vaikkakin tuo kyllä oli taas semmoinen hyvin pintaraapaisu koko hommasta ja uskon että joku muu osaisi tuosta vielä paremmin kertoa kuin minä. Samalla ehkä myös jäi semmoinen olo että toistelin asioita paljon ohjelman aikana, mutta kaipa tuotakin tulee välillä sattumaan. 

Oli kuitenkin kiva päästä taas pitämään ohjelmaa desuun ja toivottavasti sitä pääsisi taas uudestaan. Jollain tapaa olen tykännyt pitää desuissa ohjelmaa ja sen takia yleensä sinne tuleekin näitä enemmän ehdotettua kun sitten muihin coneihin. Saa nyt nähdä, että laitanko taas frostiin jonkinlaista aihetta vai pidänkö pientä taukoa näistä hommista. 

Mutta jos kiinnostaa ohjelma kuunnella niin sen löytää desuconin omalta youtube kanavalta!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

The dangers in my heart ~ mangan alku fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset