Coolien poikien kommellukset ~ Cool Doji Danshi mangan alku fiilikset

Mangaka: Kokone Nata
Japaniksi julkaistu (web manga/lehti ): Square Enix, Pixiv comics/Gangan Pixiv-sivulla
Englanniksi julkaissut: Yen Press

 
Pohdiskelin hieman mitä haluaisin seuraavaksi kirjoitella ja jotenkin päädyin taas tähän "alku fiilikset" tyyppiseen blogi postaukseen. Mielessä on ollut muutamia "mangan pohdiskelu" postauksia, mutta niiden tekemisessä voi vielä vierähtää hetken. Kuitenkin tällä kertaa olisi kyseessä Kokone Nata:n manga, Cool Doji Danshi tai englanniksi Play it cool,guys. 

Kuvaus manga updatesta

Enter: a bunch of cool guys who look like they got that unapproachable swag. But let's be real—that's not the true them. They're just a bunch of dorks who've got the act down pat. So sit back, grab some popcorn and enjoy watching a bunch of goofy guys try to look cool all day every day.


Coolit pojat 

Ensivaikutelma mangasta:

Kuten mangan kuvaus sanoo, tämä kertoo 4 pojasta/miehestä jotka näyttävät todella siisteiltä ja hyvän näköisiltä. Mutta todellisuudessa he kaikki ovat ihastuttavia nolo perunoita. 

Alunperin Cool doji danshi on ollut web comic pixvi sivustolla, mutta myöhemmin siitä on julkaistu myös manga muodossa. Tällä hetkellä japaniksi kyseistä mangaa on tullut 4 volumea ja englanniksi käännetty 3. Joten tulen tekemään tämän pienen fiilistely postauksen sen pohjalta mitä olen tähän mennessä lukenut! 


englannin kieliset pokkarit 


Tykästyin jotenkin heti mangan piirto tyyliin ja tämä sai minut kiinnostumaan teoksesta. Artti näytti itselle jollain tapaa hyvin tutulta, mutta kyseinen mangaka ei ollut kuitenkaan itselleni entuudestaan tuttu. Ehkä jonkun toisen artistin tyyli muistutti tätä, mutta en nyt saa mieleen että kuka. 

Ensimmäinen pokkari esittelee hieman poikia ja heidän omia pieniä "erikoisuuksia" mitkä tekevät heistä ns. "ei niin coolit jäbät".
 Puna hiuksinen Souma on itsensä hyväksyvä ja hieman kömpelö. Toimistossa työskentelevä Takayuki on hieman airhead mutta myös teeskentelemätön. Vaalea hiuksinen Shun on bluffaava ja urheilullinen. Ja viimeisenä toinen rusehtava hiuksisista on Hayate, hän on helposti nolostuva ja itseään havannoiva. Ja kaikki pojat ovat myös hyvin kömpelöitä.

Pienet tarinan pätkät pojista edistää aina mukavasti pokkarissa olevaa isompaa teemaa. Ja tämä tyyli jatkuu myös muissakin pokkareissa. Ensimmäisen pokkarin lopussa pojat tapaavat myös toisensa sattumalta ja hieman alkavat ystävystyä keskenään toistensa kanssa. 


Mangan tarina ei loppu pelissä ole mitenkään kovin ihmeellinen, mutta mielestäni kuitenkin omalla ihastuttavalla tavallaan viihdyttävä. Perus slice of life menoa jossa on myös komediaa mukana jota on mukava seurata ja miettiä samalla mitä pojille tulee seuraavaksi tapahtumaan. Tuleeko sarjaan vielä muitakin hahmoja jotka tulevat edistämään tarinan kulkua? Toisen volumen lopussa kuitenkin esiteltiin jo hieman uutta hahmoa mikä oli myös isossa osassa kolmannetta volumea. Lukiessa mietin olisiko tämä yksi tärkeimmistä sivuhahmoista mangassa. Tai ainakin isoimmassa osassa? Ken tietää. 


 Mangaa aloittaessa yllätyin siitä että se oli kokonaan väritetty. Mutta tässä varmaankin syynä se, että alunperin tämä on ollut web comic, kuten tuolla aluksi mainitsinkin jo. Yleensä kun on tottunut siihen, että mangat on musta-valkoisia ja niissä ehkä välillä alussa mukana jotain väri kuvia. Mutta onhan sitä välillä jotain web comiceja tullut luettua, mutta ehkä hieman vähemmän. Hauska lisä oli myös se, että jokaisen pojan tarina pätkät oli väri koodattu joten tiesi myös sillä minkä pojan tarinan pätkä oli sillä hetkellä ns. "pääroolissa".

esimerkki ekasta chapterista


Loppu fiilikset:

Tämä postaus tuntui jäävän hyvin lyhyeksi, mutta en oikein osannut lähteä kertomaan kunnolla tästä mangasta. Tämä oli ehkä tämmöinen pieni esittely/suosittelu. Jos tykkää slice of life tyyppisestä komedia mangasta, niin tämä voi hyvin maistua semmoisista sarjoista pitäville. Manga on hyvin helppoa ja kevyttä luettavaa. Jos sattuu iskemään semmoinen fiilis, että haluaisi jotain lukaista niin tämä on kyllä hyvä semmoiseen. 

Mielenkiinnolla odotan sitä mihin suuntaan tämä kyseinen manga on menossa ja mitä pojille tulee vielä tapahtumaan. Voikin varmasti arvata, että olen hyvin viihtynyt sarjan parissa kun kaikki saatavilla olevat 3 pokkaria on tullut ostettua. 

Keväällä oli myös ilmoitettu, että kyseinen sarja tulisi saamaan anime sovituksen 2022 syys kaudella. Odotan kyllä todella innolla kyseistä anime sovitusta, kun olen tämän mangan parissa muutenkin viihtynyt. Myös sarjaan saatu paljon omia lempi seiyuuita myös mukaan!

Shiki Souma (seiyuu: Chiba Shouya)
Ichikura Hayate (seiyuu: Kobayashi Chiaki)
Futami Shun (seiyuu: Uchiyama Kouki)
Mima Takayuki (seiyuu: Umehara Yuuichiro) 

Alla näkyy animen traileri! 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset

From the Red fog ~ Mangan luku fiilikset