Welcome back,Alice ~ mangan alku fiilikset


Mangaka: Oshimi Shuzo
Japaniksi julkaissut: Kodansha, Bessatsu Shounen Magazine-lehdessä
Englanniksi julkaissut: Kodansha


Olen halunnut kovasti kirjoitella tänne blogin puolelle, mutta en ole ollut oikein varma mistä mangasta tai aiheesta lähtisin kirjoittelemaan. Olin vähän aika sitten taas saanut postitse manga tilauksen ja joukossa oli Welcome back,Alice niminen manga. Mangaa lukiessa tulin siihen tulokseen, että haluaisin hieman kirjoitella alku fiiliksiä tästä. 

Haluan heti huomauttaa, että tässä postauksessa voi tulla spoilereita joten jos haluaa mangan pariin mennä ilman mitään tietämättä suosittelen lukemaan mangan ensin. Mutta jos pienet spoilerit eivät niinkään haittaa!


Ensimmäisen volumen takateksti

Childhood friends Youhei, Kei, and Yui are reunited in high school. But what seemed like a straightforward love triangle between the three of them takes an unexpected turn when Kei shows up looking and dressed like a girl.

In this story of adolescent awakening, perversion, and love, Oshimi sets out to explore the boundaries of gender, sexuality, and identity.

 

mangan pääkolmikko


Ensivaikutelma mangasta:

En ole koskaan ennen lukenut mitään Oshimi Shuzon teoksia, mutta muutamista joskus kuullut tuttujen puhuvan tai sitten seuraamieni anime youtuberien puhuvan niistä. Welcome back,Alicen lisäksi olen ollut kiinnostunut vilkaisemaan "Blood on the tracks" nimistä mangaa mutta en ole vielä siihen koskenut.  

Kuten jo alussa hieman varoittelin tässä postauksessa saattaa olla hieman spoilereita!

Tämän alku fiilikset postauksen aion tehdä 3 volumen perusteella mitkä olen tällä hetkellä lukenut. Japaniksi mangaa on tullut jo 5 volumea. Englanniksi on tällä hetkellä tullut kolme ja neljäs on tulossa. En ollut aluksi ihan varma miten lähtisin kirjoittamaan tätä postausta, mutta päätin kirjoittaa erikseen jokaisen pokkarin jättämiä fiiliksiä. 

Welcome back,Alicen 3 volumea

Manga tosiaan kertoo kolmen lapsuudenystävän Yohein, Kein ja Yuin jälleen näkemisestä lukio ikäisinä, murrosiän tuomissa tunteiden vuoristoradassa ja itsensä löytämisestä/hyväksymisestä. Ensimmäinen luku alkaa sillä kun kolmikko ovat vielä alakoulu ikäisiä. Ns. pääpoikamme Yohei (tai Yo) on ollut ihastunut Yuihin ja koska murrosiän pyörteissä aletaan elämään Yo alkaa olemaan kiinnostunut Yuista myös seksuaalisesti. Myöhemmin Yo ja Kei keskustelevat siitä onko heillä kiinnostuksen/ihastuksen kohteita ja tämä sitten eskaloituu siihen, että Kei kysyy onko Yo koskaan masturboinut. Ja tietysti sitten kaverin neuvoilla Yo lähtee kokeilemaan uutta tekniikkaa ja kokee jonkinlaisen valaistumisen mutta sitten kuitenkin seuraavalla aukeamalla Yolla oli hyvin pettynyt ilme. 

Mangan alusta alkaen Kei on antanut viban, että tämä saattaisi ehkä tykätä Yoheista. 
Myöhemmin Yohei löytää Yuin tunnustamassa tunteitaan Keille ja Kei ei oikein vastannut mitenkään suoraan Yuin tunteisiin mutta kuitenkin suuteli tätä. Ja tietenkin Yo on salaa nurkan takana näkemässä koko tilanteen. Kohtauksesta tekee hieman ikävän tuntuisen se kun Kei huomaa Yohein näkevän heidät. Ja tämän jälkeen katsoo Yohaita hieman surullisen näköisenä. 
Tämän kohtauksen takia Yo ei puhu Keille juuri ollenkaan ja pitää tähän väli etäisyyttä. Mustasukkaisuuden/pettymyksen takia. Myöhemmin kuitenkin käy ilmi, että Kei on joutunut muuttamaan Hokkaidolle vanhempien töiden takia ja kolmikko eroaa hetkeksi. 

Lukiossa uudestaan jälleen näkemiseen tuleekin pieni twisti kun Kei on pukeutunut tyttöjen koulupukuun. Kuitenkaan Yohei ja Yui ei tätä aluksi tiedä, että kyseessä on heidän tuntemansa Kei. Luokkalaiset esittelivät yksi kerrallaan itsensä muille. Kun Kein vuoro tuli,hän esitellessä ilmoitti olevansa "done" poikana olemisessa ja toivoi ettei asiasta enempää kyseltäisi.  
Yohei alkaa antamaan hyvin hämmentynyttä fiilistä, kun hän tykkää Yuista mutta jollain jännällä tavalla tämä näyttäisi kuitenkin olevan myös kiinnostunut Keistä. Mutta tätä ei kuitenkaan mitenkään suoraan sanota. Vaan ehkä pikemminkin annetaan semmoisia vihjailuja.

Kei on ollut hyvin hämärän oloinen hahmo. Samalla hän antaa semmoisen mielikuvan, että tämä tykkäisi Yoheista tai ainakin olisi tähän jotenkin kiinnostunut. Ja ns. härnää Yuita sillä, että Yuilla oli tunteita häntä itseään kohtaa. 
Hieman ehkä huvitti itseä välillä, kun mangaa lukiessa tuli ns. likainen fiilis. Toisaalta manga kyllä hyvin kuvaa murrosiän vuoristo rataa, omaa seksuaalisuuden tutkimista mikä toisaalta oli välillä semmoista mistä tuli vaan "äh" olo ja onhan tämä kyllä omanlainen kolmio draama soppa. 


Ensimmäisen volumen jälkeen ajattelin vain, että eihän tämä nyt pahemmaksi voi nyt mennä...
2 volumea lukiessa tuli kyllä huokaistua monesti ja päästelin epämukavuuden korina ääniä. Tässä volumessa oli paljon Yuin ja Yohein kanssa käymistä ja keskusteluja. Oudolla tavalla kaikista kolmesta hahmosta tulee jotenkin epämukava olo. En tiedä tuoko sarjassa oleva murrosiän ja pervoilu sekoilut itselle jonkinlaisen kiusallisuuden/myötähäpeän tunnetta. 
Ensin olin varma, että Keillä olisi tunteita Yota kohtaan. Mutta 2 volumessa aloin miettimään mikä Kein motiivi on, koska hän kuitenkin "tukee" mukamas Yohein ja Yuin menevän yhteen. Tuntuu kuin Kei tahallaan pelleilee Yon kanssa tai sitten hän ei vaan anna itselleen tilaa tunteiden kanssa? 
Vaikkakin Kei näyttää siltä ettei hän kyseiset tilanteet yhtään haittaisi niin joissain kohdissa Keillä on osittain yksinäinen tai loukkaantunut ilme. Mielenkiintoista nähdä tuleeko tulevissa chaptereissa enemmän Kein taustaa. 


Oloni kun aloin lukemaan 3 volumea

Jos luulin, että toisen volumen aikana kaikki oli hirveää niin 3 volumea lukiessa tuntui, että paskaa vaan lensi tuulettimeen. Tuntui et tätä volumea lukiessa aloin näkemään Yuissa ällöttäviä puolia, mutta samaan aikaan huomasi kuinka lost hän itsekkin on omien tunteidensa kanssa. 
Yohein kanssa taas tuntui, että toivoit hänellä menevän hyvin, mutta sitten hän hormoni pärinöissä kuitenkin onnistuu kusemaan omille muroilleen. 
Lukiessa tuli vain siihen tulokseen, että kaikki kolme olivat syyllisiä omalla tavalla kaikkeen. 

Loppu fiilikset:


Lukiessa sain todeta, että tämän teoksen kanssa tulee paljon "äh" fiiliksiä ja tuntuu että tulee vain pahamieli tätä lukiessa. Kuitenkin oudolla tavalla tarina vie sinut mukanaan ja haluat tietää, että mitä hahmoille tulee tapahtumaan ja toivot vaan ettei kuitenkaan koko talo olisi tulessa kokoajan. 

En oikein osannut sanoa ketä tässä mangassa pitäisi toivoa yhteen. Kun kaikki kolme ovat jotenkin "ällöttäviä" omalla tavallaan. Mutta kuitenkin jokin ääni päässäni toivoisi, että Yohei ja Kei päätyisi yhteen. Mutta samaan aikaan mietin et onko sekään järkevää. 

Mangaka luo kyllä hahmojen ilmeillä hyvin erilaisia tunne tiloja. Mitkä tuovat kyllä omanlaista twistiä sarjaa lukiessa ja itsellä vain enemmän äh fiiliksiä. 

Welcome back,alice on jotenkin jännä/mielenkiintoinen murrosiän, seksuaalisuuden ja oman itsensä ymmärtämisen käsittelevä manga. Mangakan omissa loppu teksteissä hän myös itse on hieman kertonut omasta murrosiästä ja kuinka hän on itsekkin ollut hyvin kadoksissa oman itsensä kanssa. Näitä lukiessa alkaa toki miettimään onko tämä manga sitten jonkinlainen "itse pohdinta" teos sukupuoli maskuliinisuudesta, murrosiästä, himoista, rakkaudesta jne. 

Tulen varmasti jatkamaan tämän sarjan parissa vaikkakin lukeminen välillä tuntuu pieneltä kärsimykseltä. 

~ Sparkletokiya

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset

From the Red fog ~ Mangan luku fiilikset