Kaiju No.8 ~ mangan alkufiilikset

 

Mangaka: Matsumoto Naoya
Japaniksi julkaissut: Shueisha, Shounen Jump+ -lehdessä
Englanniksi julkaissut: Viz

Ohoh toinen blogi postaus näin lyhyellä ajalla. Yleensä kun tämän blogin päivittely tuntuu olevan semmoista pitkien taukojen kanssa olevaa. Innostuin tänään viimein lukemaan Kaiju No.8 nimistä mangaa. Mietin hetken, että haluaisinko välttämättä tästä kirjoittaa minkäänlaista pientä blogi postausta, mutta ajattelin nyt kuitenkin tarttua aiheeseen, kun mangan luku hetki on itselle vielä sen verran tuore. 


Ensimmäisen volumen takateksti:

With the highest kaiju-emergence rates in the world, Japan is no stranger to attack by deadly monsters. Enter the Japan Defense Force, a military organization tasked with the neutralization of kaiju. Kafka Hibino, a kaiju-corpse cleanup man, has always dreamed of joining the force. But when he gets another shot at achieving his childhood dream, he undergoes an unexpected transformation. How can he fight kaiju now that he's become one himself?!

Kafka hopes to one day keep his pact with his childhood friend Mina to join the Japan Defence Force and fight by her side. But while  shes's out neutralizing kaiju as Third Division captain, Kafka is stuck cleaning up the aftermath of her battles. When a sudden rule change makes Kafka eligible for the Defence Force, he decides to try out for the squad once more. There's just one problem-he's made the Defense Force's neutralization list under the code name Kaiju No.8. 


Mangan hahmoja


Ensivaikutelmat mangasta:


Yleensä en hirveästi innostu shounen sarjoista tai en yleisesti seuraile niitä niin tarkasti. Tietysti välillä tulee vastaan semmoisia sarjoja joiden teemat/tarinat kiinnostavat. Niin niiden avulla sitä hyvin uppoutuu myös tämän genren sarjoihin. 
Olin ensimmäistä kertaa kuullut Kaiju No.8 mangasta, Manga kartta podcastistä ja kiinnostuin silloin kyseisestä sarjasta ja ajattelin, että voisihan sitä joskus vilkaista. 
Huomasin sitten fantasiapeleihin tulleen mangaa englanniksi ja taisin silloin tilata 2 ensimmäistä osaa, mutten kuitenkaan alkanut sitä heti lukemaan.Tammikuussa oli järjestetty Desucon frostbite 2023 tapahtuma ja sieltä päätin sitten ostaa 3 & 4 pokkarit hyllyyn. Ajatellen, että kyllä joku päivä minä vielä luen nämä. 

En tiedä miksi aluksi ajattelin, että tämä manga tulisi olemaan semmoinen, että sitä pitäisi jotenkin kunnolla "ajatuksen" kanssa lukea. Mutta ensimmäisen pokkarin jälkeen huomasin miten sarjaan oli hyvin helppoa uppoutua mukaan ja ahmin vain kaikki 3 muutakin pokkaria ja yllätyin siitä miten mukaansa tarina minut vei. 

Tällä hetkellä mangaa on tullut japaniksi 8 volumea ja englanniksi sarjaa on käännetty 5 volumen verran.

Neljä englannin kielistä volumea


Pohdiskelin hetken miten lähtisin sarjasta kertomaan ilman, että kertoisin ehkä siitä liikaa. 
Mutta noh päädyin tämmöiseen pienten asioiden poimimiseen sieltä täältä mitä nyt tuon 4 volumen aikana oli. 

Ensimmäisessä volumessa käytiin läpi aikalailla päähahmomme Kafkan esittelyä ja sitä kuinka hänestä tuli Kaiju. Myös muita sarjan ns. "päähahmo" kastia myös esiteltiin. 
Sanoisinko, että kyseinen kohtaus missä semmoinen ällöttävä mato-kaiju meni Kafkan sisään sai minulle mieleen lapsuus ajan leffa traumat, kun joskus aikoinaan tyhmänä pienenä lapsena katsoin vanhempien kanssa jotain muumion paluu elokuvaa missä sitten koppakuoriaiset menee tutkijan sisään. Niin tuo kyseinen kohtaus sai minulle flashbackit tuohon elokuvan kohtaukseen.
Huvittavaa mutta ällöttävää myös :'D . 
Mangassa nuo Kaiju hirviöt on kyllä välillä piirretty hyvin ällöttävän näköisiksi. Muutenkin mangan artti on hienon näköistä! Välillä sitä vain jäi pällistelemään joidenkin sivujen yksityiskohtia tai joidenkin hahmojen designeja vaikkakin heillä kaikilla aikalailla on suurimman osan ajasta tuo taistelu univormu. 

Sarjan hahmot ovat kaikki aikalailla tykättäviä ja sieltä melkeinpä löytyy jokaiseen hahmotyyppiin edustavia hahmoja. Joten varmasti monelle lukijalle sieltä löytyy heti ne omat suosikki hahmot. Hirveästi ei tietenkään ole hahmoista vielä kerrottu taustoja. Mitä nyt ehkä vaaleahiuksisesta Kikoru tytöstä ja varapäälikkö Hoshinasta. Mielenkiintoista kyllä nähdä tuleeko ns. päähahmo kolmikko saamaan lisää omaa taustatarinaa ja onko sitten sivuhahmoilla kanssa minkälaisia taustoja. 

Koska manga on shounen sarja on siinä tietysti paljon shounen sarjoihin tuttuja tropeita. Vaikkakin niitä välillä osaa spottailla sieltä täältä mangaa lukiessa ei ne niinkään häiritse. 2 volumea lukiessa mietin tietty sitä tuleeko sarjassa olemaan semmoisia "viikon hirviö" tyyppisiä juttuja. 
Kun vähän sen tyyppistä tuossa alkuvaiheessa on ollut. Tosin kun Kaijut kanssa ovat iso osa sarjan tarinaa/setingiä niin tietysti niitä paljon myös siinä nähdään.

Kaiju hirviöiden joukossa on tullut vastaan semmoisia "humanoid kaiju" tyyppisiä hirviöitä jotka osaavat puhua/käytäytyä kuin ihminen. Ja nämä kyllä aiheuttanut semmoisen "hmm" hetken. Että mikä näiden Kaiju hirviöiden taustalla oleva juttu sitten on. 

Mitä pidemmälle sarja menee sen vaikeampi Kafkan on ollut pitää salassa sitä, että hän pystyy muuntautua Kaijuksi. Kuitenkin tämä paljastuu eikä tuosta tietenkään seurannut mitään hyvää vaan hänet otettiin eristykseen ja lähetettiin isompien pomojen piikiteltäväksi. 
Neljäs volume jäikin siihen kun Kafka otti hieman yhteen ison pomon kanssa. 





Loppufiilikset ja pohdinnat:


Yllätyin tosiaan miten sarja vei minut mukanaan ja jotenkin kiinnostuin todella paljon sarjan maalimasta, miksi noita Kaijuja on sielä ja siitä miten synkän puoleinen tuo sarja on. Itselle ehkä tuli hieman semmoinen olo, että tämä olisi ehkä tehty enemmän "aikuisemmilla" lukijoille. Korjatkaa tietty jos olen väärässä ajatusteni kanssa. 

Arttia ei voi kun ihmetellä ja ihailla. Tykkään jotenkin tosi paljon tämän mangakan tyylistä. Taustatkin todella hienon yksityiskohtaisia ja mangan lopputekstejä lukiessa huomasinkin siellä mainittavan taustojen yms. kanssa olevia apureita. 

Oli myös hauska, kun seuraavien chaptereiden aluissa oli aina pieniä info juttuja sarjaan liittyvistä aseista, eri organisaatioista  yms. ja myös hahmoista oli omat pienet profiilit. Joissa oli myös mangakan omat kommentit hahmoista.

Aluksia ehkä hieman pelkäsin tarttua tähän sarjaan, koska tämä vaikuttaa olevan shounen sarjoissa semmoinen "next popular series" tyyppinen sarja. Onhan tästä tietysti jo puhuttu netin syövereissä, ettei tämä mikään "under the rock" tyyppinen sarja tietenkään ole. Ja noh toisaalta en kyllä olisi yllättynyt. Tietysti tämä on tyhmää voivotella tämmöisestä että jos joku x sarja tuppaa tulla suosituksi. Mutta itsellä tuppaa hyvin suositut sarjat joskus jäämään kokonaan välistä, kun niistä on hypetetty todella paljon, niitä tulee sitten joka tuutista ja tuntuu ettei itse jaksa vaivautua hyppäämään hypetykseen mukaan. 
Välillä tietty poikkeuksia joukossa. 

Eli toisin sanoen mielenkiinnolla/pelolla odottelemassa 2024-vuodelle suunniteltua anime sovitusta sitten. Teaser video oli kyllä cool! 

~Animen teaser video ~ 


Mutta voin kyllä sanoa, että tulen jatkamaan sarjan parissa ja odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan tarina on menossa ja mitä uusia juttuja sieltä tulee vastaan! Suosittelen kyllä myös tsekkaamaan sarjan.

~ Sparkletokiya 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset

From the Red fog ~ Mangan luku fiilikset