Yarichin B club ~ mangan alkufiilikset



Mangaka: Ogeretsu Tanaka
Japaniksi julkaissu: Gentosha, Rutile-lehdessä
Englanniksi julkaissut: SuBLime


Hauduttelin pitkän aikaa, että haluaisinko kirjoittaa Yarichin B club:sta vaiko en. Kuitenkin nyt päädyin kirjoittelemaan tätä pientä blogi postausta kyseisestä BL mangasta. Toivon kyllä että tulevaisuudessakin tulisin kirjoittelemaan eri BL sarjoista, mutta vielä ei ole tullut vastaan mitään toista mikä olisi inspannut minua kirjoittamaan blogiin. 

Tuttuun tapaan vähän kerron fiiliksiä mitä kyseinen sarja on jättänyt ja millaisia mielipiteitä se on itselle herättänyt. Tekstissä saattaa tulla jotain spoilereita mangasta, joten otathan tämän huomioon jos jatkat tämän lukemista! 


Ensimmäisen volumen takateksti


At an all-boys boarding school deep in the mountains, hapless transfer student Takashi Tono joins the Photography Club, only to learn too late that the club's main extracurricular activity is offering its sexual services to the student body! Now that Tono's surrounded by bedroom aces, can this virgin srvive a day - much less the whole school year - as part of the school's most lascivious club?


mangan pojat

Ensivaikutelmat mangasta:


Alunperin Yaribu on ollut Ogeretsu Tanakan oma tekemä/julkaisema netti manga Pixiv sivustolla (vuodesta 2012). Kunnes sitten vuonna 2016 Gentosha alkoi kyseistä sarjaa julkaisemaan printti muodossa. Vuonna 2018 sarjasta myös tehtiin 2 jakson OVA-anime. Tällä hetkellä mangaa on japaniksi julkaistu 5 pokkaria ja englanniksi sitä on ilmestynyt 4 pokkaria. Joiden perusteella aion tämän pienen alkufiilistely postauksen tehdä. Koin jollain tapaa hieman hankalaksi kertoa sarjan juonta, mutta yritin parhaani. Pahoittelut siis jos kirjoitus on hyvin sekalaista! 

Tutustuin Yaribu mangaan joskus kauan sitten netin syövereissä ennen kun sitä edes alettiin virallisesti kääntämään. Tuolloin koin kyseisen mangan itselle liian yliampuvaksi ja jätin koko sarjan kesken. Vaikka sitä kyllä tulee välillä luettua BL-sarjoja maan ja taivaan väliltä. Mitkä välillä pistää miettimään, "miksi edes luen tätä". Kuitenkin BL sarjoja lukevat ihmiset välillä mainitsivat kyseisestä sarjasta ja mietin vain pitäisikö sarjan pariin palata takaisin ja antaa sille uusi mahdollisuus. 

Kuitenkaan en palannut sarjan pariin takaisin kun vasta sitten, kun SuBLime alkoi sitä kääntämään. Tykkään Ogeretsu Tanakan muista sarjoista todella paljon ja hänellä tuppaa yleensä olemaan tarinat paljon kurjempia ja mikään ei ole kivaa fiiliksisiä. Kuitenkin Yaribu tuntui vain hyvin oudolta ja omalta epämääräiseltä sillisalaatilta. Itselle tuli hieman semmoinen olo et "tätä sarjaa ei pitäisi ottaa tosissaan". Koska mangan alku chapterit on hyvin omanlaista perseilyä, pojat ovat housut kintuissa milloin missäkin ja mietit vain että voiko kyseisestä sarjasta edes tulla mitään järkevää. 


Yaribun 4 englanninkielistä pokkaria



Sarjaa aloittaessa en ollut oikein varma voisiko mistään sarjan pojista oikein tykätä hahmoina. Kuitenkin hahmojen esittely hetkellä Kashima Yuu tuntui olevan ainoa järkevä poika. 
Ensimmäisessä pokkarissa käydään aikalailla läpi sitä kun Tono vahingossa päätyy väärän infon antavaan valokuvaus kerhoon. Samaan aikaan kerhon uudeksi jäseneksi myös ilmestyy Kashima Yuu, joka myös luuli kerhon olevan valokuvauskerho...oivoi.
 Pikku hiljaa aletaan esittelemään kerhon muitakin poikia ja heidän ööm omanlaisia luonteenpiirteitä, jos nyt näin voi sanoa. Myös ekassa pokarissa esitellään Yaguchi Kyousuke johon Tono ystävystyy. Myöhemmin myös käy ilmi, että Yaguchi ja Yuu on serkkuja. 

Vaikka sitä luulisi, että pojat on vain milloin missäkin panemassa toisiaan, niin sarjassa kuitenkin aletaan näyttämään joidenkin hahmojen kesken jonkinlaista ystävyyden/suhteen alkamista. Eli sarjassa on siis potenttialista ihmissuhde drama hömppää. Sarjassa on myös välillä omanlaisia huumori hetkiä tai sitten semmoisia "wholesome" hetkiä. 

Toisessa pokkarissa aletaan ehkä hieman enemmän näyttämään hahmoja vähän lisää ja heidän omia huonoja/hyviä puolia. Myös Tono alkaa löytämään joistain kerhon pojista hyviäkin puolia ja pikku hiljaa (ehkä) ystävystyy jopa joidenkin kanssa vaikka nyt pojat ovatkin housut kintuissa milloin missäkin. Tällä hetkellä sarjassa itseä kiinnostaa todella paljon Tonon, Yuun ja Yaguchin epämääräinen kaveruus kolmio draama(?). Jännällä tavalla sarja ei kuitenkaan suoranaisesti sano näiden kolmen hahmon tunteista, että onko esim. Tonolla ja Yaguchilla tunteita toisiaan kohtaan. Vai onko Yaguchi kiinnostunut Yuusta. Mutta Yuusta kyllä annetaan heti ensimmäisessä pokkarissa ilmi, että tällä olisi tunteita Tonoa kohtaan tai ainakin hän on kiinnostunut Tonosta. 

3 & 4 pokkareissa näytetään myös paljon enemmän muidenkin poikien ympärillä olevia ihmissuhde juttuja ja flashbackejä joihinkin synkkiin hetkiin. Jopa oma inhokkillani Yurilla on näytetty jotain synkän tuntuisia menneisyys juttuja jotka kuitenkin saa minut kiinnostumaan tietää että mitä Yurille on tapahtunut. Vaikka muuten kyllä kyseinen hahmo on hirveä roska :'D 
4 pokkarin alussa käydään heti Itsukin menneisyyttä ja myöhemmin myös oli ällöttävä opettaja tarina kohta. 

Jännällä tavalla sitä alkaa tykästymään joihinkin pojista mitä enemmän saa tietää heidän todellista puoltaan eikä sitten heidän kerhossa esiintyvää puolta. Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin suuntaan manga taas menee 5 pokkarissa, kunhan joskus senkin saamme englanniksi! 



Loppu fiilikset ja pohdinnat:


Kaiken kaikkiaan Yaribu manga on omalla tavallaan outo tapaus. Kuten aluksi jo mainitsin niin tuntui hassulta alkaa lukemaan kyseistä sarjaa kun on mangakalta tottunut lukemaan semmoisia sarjoja missä tuntuu ettei mikään ole kivaa ja tuntuu ettei mikään voi enään mennä hyvin. En tiedä halusiko kyseinen mangaka välillä tehdä sitten jotain over the top parodia(?) hömppää. Mutta kuitenkin alkaa huomaamaan, että sarjassa myöhemmin alkaa tulemaan mangakan muissakin sarjoissa ilmestyviä kurjia ihmissuhde juttuja ja muita elämää painavia asioita. Onneksi näiden ohella Yaribussa on sitä omanlaista huumoria, mutta myös niitä wholesome kivoja hetkiä. 

Vaikkakin sarja antaa aluksi semmoisen fiiliksen, että sielä vaan pojat paneskelee keskenään kerhohuoneella koko sarjan ajan. Niin myöhemmissä pokkareissa kuitenkin alkaa tulemaan enemmän ihmissuhde juttuja ja näytetään hahmoista pikku hiljaa menneisyyden juttuja. Välillä joissain kohdissa tullut semmoinen olo, että lukijaa kiusataan sillä ettei kuitenkaan jonkun hahmon menneisyys asiaan mennä vielä yhtään sen syvemmälle vaan näytetään joku kurja pieni flashback eikä asiaan sen pahemmin enään palata. Oli kuitenkin kiva huomata esim. 4 pokkarissa, että esim. Itsukille annettiin paljon tarinallista tilaa ja käytiin tämän menneisyyttä mutta sitten sen hetkisiä ongelmia. 

Tosin tuntuu, että sarja kuitenkin vielä pyörii alkuvaiheilla eikä ehkä semmoista kunnon juonen kaarta ole vielä saatu syntymään. Tai noh ehkä Tono,Yuu & Yaguchin kohdalla heidän outoa kolmiodraamaa on saatu ehkä paljon enemmän eteenpäin. Et en sitten ole ihan varma haluaako mangaka meidän enemmän keskittyvän heidän tarinan kaareen vai ovatko muutkin sarjan pojat yhtä tärkeitä palasia tarinan kerronnassa. 

Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin suuntaan tämä sarja on loppu pelissä menossa. 
En kyllä tiedä suosittelisinko tätä sarjaa välttämättä ihan kaikille. Ehkä enemmän semmoisille lukijoille jotka ovat kahlanneet BL suossa pidemmänkin aikaa ja törmänneet jo erilaisiin sarjoihin. 
Niin tässä tapauksessa sanoisin, että antaisi sarjalle mahdollisuuden mutta jos tosiaan tuntuu liian yliampuvalta niin kyllä sen saa viskata "vmp koriin" :'D

Tiedostan itse ettei Yaribu ole kaikille sopiva BL manga ja miksi se voi ehkä aiheuttaa vihaa joissain ihmisissä. Kuten on varmaan tässä muutaman vuoden aikana huomattu anime/manga piireissä. Eikä tietenkään kaikkien tarvitse tykätä kaikesta sehän nyt on itsestään selvää, mutta jos nyt joku sattuu sarjaa mielenkiinnosta seuraamaan niin annetaan seurata. Yaribu ei kuitenkaan ole mistään pahimmasta päästä olevia BL-sarjoja. On niitä pahempiakin sarjoja nähty ja myös semmoisia missä kyseenalaistaa sitä kun ihmiset puhuu, että "kyllä tämä on se true relationship" niin siinä vaiheessa voi kyllä katsoa itseään peiliin ja miettiä asioita. 
 Pikemminkin se nyt sattuu olemaan tuommoinen over the top ja "älä ota tätä liian tosissassi" tyyppinen sarja. 

Tähän loppuun tuli tämmöinen pieni avautuminen joten pahoittelut tästä. Kiitos kuitenkin kun luit tämän postauksen! 
Jos on antaa mangan luku ehdotuksia tai blogi postaus ehdotuksia niin saa laitella! 

~ Sparkletokiya

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset

From the Red fog ~ Mangan luku fiilikset