Oshi no ko ~ mangan alku fiilikset


Mangakat: Akasaka Aka (tarina) & Yokoyari Mengo (kuvitus)  
Japaniksi julkaistu: Shueisha, Shuukan Young Jump-lehdessä
Englanniksi julkaissut: Yen Press


Pitkästä aikaa taas innostuin kirjoittelemaan tänne blogin puolelle. Tällä kertaa olisi vuorossa Oshi no ko mangan alku fiilistelyjä. Mielessä ollut myös kirjoittaa parin loppuneen sarjan semmoinen kokonais arvostelu/fiilistely, mutta saa nähdä milloin sitä kerkeää nuo postaukset kirjoitella. 


Ensimmäisen volumen takateksti:


Gorou is an ob-gyn with a life far removed from the glitz and glamour of the entertainment industry - the world of his favorite idol, rising star Ai Hoshino. But when the two are unexpectedly brought together, their fates become intertwined in ways that defy all reason. For the good doctor, it's time to stan(d) and deliver! 




mangan ns. "pää kolmikko"


Ensivaikutelmat mangasta:


En enään ihan tarkalleen muista mistä kuulin ensimmäisen kerran Oshi no ko mangasta. Mutta kuitenkin olin huomannut netissä ihmisten puhuvan siitä ja myös muutama tuttuni oli kyseistä mangaa myös suositellut. Olin pistänyt sarjan "plan to read" listalle omassa myanimelist profiilissani jotta muistaisin joskus palata tämänkin sarjan pariin. 

Myöhemmin fantasiapelin sivuja selatessa huomasin, että kyseistä mangaa alkaisi englanniksi tulemaan ja päätin pistää mangan tilaukseen. Kun kuitenkin sitä oli hirveästi kehuttu ja puhututtanut ihmisiä. 


Mangan ensimmäinen Englanninkielinen pokkari


En kyllä ollut ihan varma mitä mangalta tulisin odottamaan. Sen tiesin, että teemana olisi idolit ja show bisnes + uudelleen syntyminen. 

Manga alkaa sillä, kun yksi päähenkilöistämme, Gorou joka on lääkäri, ihailee ja höpöttää lempi idolistaan Ai Hoshinosta. 
Hän saa kuulla työkaveriltaan joka olit lukenut uutisen, että Ai jää hiatukselle terveys syiden takia ja tämä saa Goroun muistelemaan miksi hän päätyi Ai:n faniksi. 
Myöhemmin hänen potilaaksi päätyy nuori tyttö joka osoittautuikin hänen ihailemaksi Hoshino Ai:ksi. Syy miksi Ai oli saapunut maaseudulla olevaan sairaalaan oli se, että tämä oli raskaana. 

Aluksi Gorou oli hieman hämillään asiasta, mutta hoiti Ai:ta kuin muitakin potilaita. Hieman koko Ai:n raskaus hommasta teki pienen "oivoi" fiiliksen, kun Ai oli kuitenkin vasta 16-vuotias. Mutta tämä halusi kuitenkin synnyttää kaksoset joita hän odotti, koska hänen haaveena oli perustaa perhe. Ja tietenkin Gorou halusi olla Ai:n tukena tässä tilanteessa. 

Juuri ennen Ai:n synnytys hetkiä, Gorou oli lähtemässä sairaalalta takaisin kotiinsa kunnes matkan varrella yksi Ai:n stalkkereista jotenkin kummasti saa tietää, että Ai on sairaalalla ja tämä lähtee seuraamaan Gorouta. Ja onnistuu tönäisemään Gorouta niin, että tämä lyö päänsä ja menehtyy. Viimeisinä hetkinään Gorou muisti kuulleensa kun jotkut ihmiset olivat pohtineet "millaistakohan olisi uudelleen syntyä lempi idolinsa lapsena". Ja noh kuinkas kävikään sitten, Gorou uudelleen syntyy Ai:n toisena lapsena. 

 Mangan alku chaptereissa missä käytiin koko alku prosessia läpi oloni oli hieman "tämä manga tuntuu oudolta". Välillä pieniä äh hetkiä itselle aiheutti ne hetket kun entinen Gorou ja nykyinen Aquamarine oli vauva hetkinä ajatuksissaan ihaili Ai:ta ja kuinka tämä oli päätynyt syntymään tämän lapseksi. Ja yhdessäkin kohtauksessa kun Ai olisi syöttänyt Aquamarinea niin tämä vain otti tuttipullon käteen ja joi siitä ja oli tyylillä "Enhän minä nyt voi suoraan rinnasta juoda maitoa herras jestas tämähän olisi väärin". Toisaalta joo ymmärrän miksi kyseiset ajatus hommat oli tuohon kohtaukseen laitettu kun Aquamarinella kuitenkin oli hänen vanhat muistot yms. mutta silti vain oli semmoinen äh olo :'D

Myöhemmin saamme myös tietää, että Aquamarinen kaksois sisko, Ruby on myös uudelleen syntynyt Ai:n vanha fani. Ja mangaa lukiessa myöhemmin saammekin tietää kuka tämä kyseinen henkilö muutenkin on. 

Koska Ai on idoli tämän täytyy pitää salassa se, että on synnyttänyt lapsia joten hän ei voi käydä lasten kanssa ulkona tai mitään. Kuitenkin hänen manageri auttaa Ai:ta lastenhoidossa. Vaikkakin siinäkin meinasi tulla omia mutkia matkaan. 

Sarja tuntui etenevän mukavasti ja chapterien väleissä oli aina ns. "haastattelu" sivut sarjan hahmoista. Mitkä välillä antoivat jonkinlaisia tulevaisuuden tapahtumien vinkkejä. Mitä enemmän näitä haastattelu sivuja tuli sitä synkempiä vihjailuja se antoi ilmi. 

Mielenkiintoista oli myös nähdä miten mangassa käsiteltiin idolimaailman ns. "synkkää puolta". Että kaikki on vaan yhtä isoa valhetta, raha on kivaa, faneille myydään vain unelmia ja millainen fiilis esim. Ailla oli. Kuitenkin Ai halusi kovasti tehdä töitä uransa eteen jotta tämä pystyisi tukea ja elättämään Aquamarinea & Rubya. 

Mangan viimeisempien chaptereiden tapahtumia en osannut oikein odottaa. Enkä kyllä niistä meinaa hirveästi mainita, koska se spoilaisi mangan loppu chapteri jutut.




Loppu fiilikset ja pohdinnat:


Oshi no ko on kyllä hyvin mukaansa vievä manga, mitä enemmän sitä luki. Aluksi manga tuntui hieman oudolta ja jotkut kohtaukset saivat itselle semmoisia pieniä "äh hetkiä". En tiedä oliko omaa tyhmyyttä ajatella että sarja olisi jollain lailla "wholesome" mutta sitten toisaalta kun katselin sarjan tagejä "mysteeri & psykologia" niin juuh. :'D

Oli kyllä myös mielenkiintoista nähdä sarja missä oli enemmän ehkä semmoista "synkempää" idoli bisnes/fani puolta. Kun monet idoli sarjat ehkä tuntuu olevan enemmän semmoista kaikki on kivaa jee jee. Vaikka tietysti semmoisiakin sarjoja on mitkä käsittelee alan synkempiä ja kurjempia puolia. 

Omalla tavalla en kyllä osannut yhtään odottaa viimeisten chapterien tapahtumia. Ne oli omalla tavallaan kyllä semmoinen u-käännös koko fiilistelyyn sarjasta. Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin suuntaan sarja menee, et onko vielä kurjempia juttuja tiedossa. Ja jännä myös nähdä miten Aquamarine & Ruby tulee kasvamaan. Kun molemmat päähahmoista kuitenkin ovat tavalla jos toisella ajautumassa show bisnes puolelle. 

Mangan tekijöistä Aka Akasakan, Kaguya-sama oli ainoastaan tuttu teos häneltä. Mutta sarjan kuvitus puolen tekijä, Mengo Yokoyari ei ollut itselle entuudestaan tuttu. 


Mielenkiinnolla myös odottelen kevät kaudella alkavaa anime sovitusta. 
Jännä nähdä millainen tuo tulee olemaan. 


~ Animen teaser video ~ 




~ Sparkletokiya 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

Goodbye,my rose garden ~ mangan luku fiilikset

From the Red fog ~ Mangan luku fiilikset