Veitsi kukkasen kupeella ~ Mangan luku fiilikset


Mangaka: Sakurada Hina
Japaniksi julkaissut: Shogakukan, Cheese!-lehdessä
Suomeksi julkaissut: Ivrea



Heippa vaan! 

Kävin hieman läpi vanhaa suomenkielistä mangaa mitä olen ostellut vuosien varrella ja itsellä oli vielä tallessa muutamia Ivrean julkaisemia yksiosaisia shoujo sarjoja. Yksi niistä oli tämä Sakurada Hinan tekemän "Veitsi kukkasen kupeella" niminen yksiosainen manga. Muita Ivrean julkaisemia shoujo sarjoja mitä olen jättänyt vielä itselleni on muutamat Shiiba Nanan tekemä sarja. Twiitataan rakkaani ja kaikki muut Ivrean tuomat laatu yksiosaiset shoujo teokset olenkin sitten myynyt pois kirppareilla. Mutta ehkä joskus otan nuo Shiiba Nanan sarjat uudelleen lukuun myös.

  

Mangan takakansi teksti:

Kako toimii mallina kuvataideopettajalleen Enjoulle. Kunpa Enjou katselisi vain häntä!
Lukio on pian ohi, mutta kärsimätön Kako ei jaksa odottaa koulun päättymistä ja paljastaa tunteensa. Enjou ei kuitenkaan ota tyttöä tosissaan: "Tunteesi ovat vain harhakuvitelmaa." 
Kaiken lisäksi Enjou paljastaa olevansa kihloissa! 
Kako ei millään voi uskoa,sitä kunnes hän sattuu näkemään Enjoun ja parhaan ystävänsä salaisen suudelman kuvataideluokassa. 
Siitä hetkestä alkaen Kakon tunteet laukkaavat pitelemättömästi!


 

Enjou & Kako



Mangan luku kokemus:


Veitsi kukkasen kupeella on Ivrean vuonna 2014 julkaisema yksiosainen shoujo manga. Japaniksi manga oli julkaistu vuonna 2009. 
Ensimmäisen kerran luin tämän mangan tuolloin 2014, tuolloin kyseinen mangaka ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Kuitenkin nyt jälkikäteen Sakurada Hinalta on tullut mm. luettua Shitsuji-tachi no Chinmoku nimistä mangaa, mutta muuten ei ole tämän mangakan sarjoja tullut luettua. 

Hirveästi minulla ei kyllä ollut muistikuvia siitä millainen tämä manga oli. Mutta kuitenkin sarjan piirtotyyli ja mangan kansikuva olivat jääneet itsellä hyvin mieleen. 
Spoileri osuutta tälle mangalle on hieman hankala laittaa, koska ironista kun se onkin niin tuo mangan takatesti aikalailla kertoo mitä kyseisessä one shot tyyppisessä tarinassa on. Mutta ajatukseni oli hieman kirjoitella luku kokemusta tästä mangasta ja millaisia ajatuksia se herätti sitten uudelleen lukemisen jälkeen. 

~

Jotenka aloittakaamme! 

Manga alkaa sillä,kun Kako punastellen poseeraa Enjoulle samalla, kun tämä maalaa hänestä muotokuvaa. Olin kokonaan unohtanut sen faktan, että tässä sarjassa oli teemana oppilas & opettaja romanssi :DDD .
Alussa myös näytetään syy miksi Kako ihastui Enjouhin ja myöhemmin hän pohdiskeleekin miten hän kertoisi tunteistaan opettajalle. Koko romantiikka sarjassa on aluksi (tai no melkein kokoajan) hyvin yksipuolista Kakon osalta ja tietysti hän hieman "panikoiden" sitten päätyy antamaan puhelinnumeronsa Enjoulle ja pyytää tai no tavallaan käskee näkemään tämän kaupungilla ja sanoo odottavansa Enjouta vaikka "kuolemaan" asti. 

Kakon suunnitelma oli ns. vietellä Enjou "aikuismaisilla" vaatteilla, eli toisin sanoen minishortsit ja herutus paita. Innoissaan tyttö odottaa deitti seuralaista, mutta loppupelissä päivä vaihtui iltaan eikä Enjouta näkynyt missään. Tietysti Kakon odotellessa muutamia jäbiä yritti jutella hänelle mutta tämä aikalailla ignoorasi heidät. 
Kako saa puhelun ja se onkin Enjoulta. Tyttö innoissaan kertoo odottavansa vielä häntä, mutta Enjou ei ollut kovin iloisen kuuloinen asiasta vaan käskee Kakoa lähtemään kotiin. 
Enjou ripittää Kakoa koko tilanteesta ja tämä tietysti on korviaan myöten ihastuneelle Kakolle jonkinlainen isku suoraan kasvoille. Tähän väliin on kyllä pakko todeta et mangakan tapa piirtää erilaisia reaktio ilmeitä on kyllä hyviä lisiä erilaisiin kohtauksiin. Esim. juuri nämä Enjoun torumiset Kakoa kohtaan. 



 
 NOH Kako tietysti kiukuttelee asiasta miten nyt teinityttö voikaan kiukutella. Näitä kohtauksia lukiessa mietin sitä, että näistä näki hyvin Kakon naivin käyttäytymisen ja se ettei se oikein meinannut ymmärtää ettei Enjou näe tätä samalla tavalla kun Kako näkee hänet. 
Kaiken kiukuttelu hässäkän jälkeen tulee jonkinlainen "kaikki on hyvin" hetki, kun Enjou ja Kako olivat rauhallisesti keskustelleet. 
Enjou oli saattanut Kakon kotiinsa autolla ja Kako taas toiveikkaana ottaa puheen aiheeksi hänen tunteensa ja toivoo, että lukion jälkeen Enjou näkisi hänet "vain tyttönä". 
Enjou kuitenkin kertoo, ettei hän aio vastata Kakon tunteisiin ja kertoo myös tämän olevan kihloissa eikä hän voi siksi kuvitella Kakoa naisena. Hän myös totesi ettei Kako voisi olla enää mallina jos tämä vielä ilmaisisi tunteistaan. 

hyvin piirrettyä ilmettä taas 

 Tästä koko sopasta Kako on tietysti todella suruissaan mutta ei kuitenkaan halua luovuttaa ja seuraavana päivänä hän meneekin taas taideluokkaan etsimään Enjou opettajaa jotta tämä voisi TAAS kerran ilmaista tunteistaan. Kuitenkin luokan oven ikkunasta hän huomaa, että Enjou ja Kakon ystävä/luokkatoveri Yuri suutelivat keskenään. Kako on koko asiasta hyvin järkyttynyt ja avaa hyvin dramaattisesti luokan oven. 

Järkytys sekoilussa Kako kysyy Enjoulta oliko koko naimisiin meno puhe vain este sille ettei Kako enää puhuisi tunteistaan hänelle. Jah noh Kako saa sitten kuulla, että tämä Enjoun kihlattu tosiaan oli hänen luokkatoverinsa Yuri. Koko kohtauksesta tuli kyllä hyvin äh olo, kun Yurista heti huomaa, että tämä on hyvin kaksinaamainen hahmo. Enjou yrittää vain saada Kakon ymmärtämään tilanteen ettei tämä pysty vastamaan hänen tunteisiin ja tietysti Kako menee ihan rikki koko hommasta. 

Oivoi mikä soppa...never stop madness ja kohta vedetään taas.

Kako lähtee itkien pois luokasta ja Yuri sitten seuraa häntä perässä. Ja sanotaanko, että nyt hieman rumasti sanoen piilo vittuili Kakolle koko tilanteesta. Yurista sai kyllä hyvin semmoisen kuvan, että tämä käyttäytyy söpösti Enjoun edessä mutta muuten sitten kauhea koulukiusaaja ämmyli. 
Yuri sitten lähteekin pois paikalta ja Kako katsoo tämän perään miettien, että "kuole!". 
Ja seuraavalla aukeamalla onkin yhtäkkiä tilanne missä Kako ottaa Yurin koulupuvun sailor kauluksesta kiinni, avaa ikkunan ja työntää tämän ikkunasta ulos ja Yuri on kuolleena koulun pihalla. 
Olin jotenkin kokonaan unohtanut tämän kohtauksen koko mangasta :DDDD 
Eli hyvin lähti kierroksille tämäkin sitten...mutta kuitenkin seuraavalla sivulla sitten käykin ilmi, että tämä koko tilanne olikin vain Kakon päässä käytyä kuvitelmaa ja hän itselleen totesi "En voi tehdä semmoista...minustahan tulisi rikollinen". 

voihan stalker saga

Tämän päässä käydyn kuvaelman jälkeen saikin sitten todeta, että Kakolla ei ole kaikki muumit laaksossa. Tai noh kyllähän semmoista fiilistä jo saa hieman mangan alusta, että tämä on hyvin omistushaluinen jne. Tästä sitten seuraava steppi onkin Enjou opettajan stalkkaus puuhat. 
Tämä sitten eskaloituu siihen, että Kako menee väkisin Enjoun kämpille ja yrittää TAAS kerran vakuuttaa tälle tunteistaan. Enjou pyytää Kakon poistumaan, mutta tämä kuitenkin napsauttaa jotain Kakon päässä ja hän ottaa yhden Enjoun sateenvarjoista ja lyö tätä sillä. 


Eikä siinä sitten vielä kaikki, kun Enjou löytääkin itsensä sitten käsistään teipattuna ulko oven kahvaan....ei nyt helv...
Viimeisetkin muumit ovat lähteneet laaksosta ja Kako sitten väkisin suutelee Enjouta ja kopeloi tämän sukukalleuksia. Tässä vaiheessa piti taas katsella mangan takakantta, että minkäs ikäisille tämä olikaan 
: DDDDD 
villit menot ja sillai. 

En tiedä menikö Kako sitten lopullisesti rikki vai tajusiko tämä mitä hirveyksiä hän oli tehnyt. Sillä hän lopulta pillahtaa itkuun. Enjou kysyy hämmentyneenä että miksi Kako itkee, koska hän haluaisi tässä tilanteessa itkeä. Ja tietenkin Kako tähän vain toteaa, että koska tämä rakastaa Enjouta niin paljon. 
Kako ottaa teippi viritelmät Enjoun käsistä ja jäbä toteaa, että vaikka kuinka tyttö takertuisi tähän hän ei yhtään sen enempää ala tykkäämään tästä. 
Noh Kako kuitenkin itkien yrittää vakuutella Enjoulle, ettei hänellä ole ketään muuta ja hän tekisi mitä tahansa sen vuoksi, että tämä katsoisi häntä päin. 
Loppupelissä Enjou kuitenkin halaa Kakoa ja tyttö hieman hämmentyneenä kutsuu tätä nimellä. 
Enjoukaan ei oikein ymmärtänyt miksi halasi Kakoa ja äkkiä sitten heittikin tämän tavaroineen pois kämpiltä ja katsoi Kakoa hämmentyneenä/surullisena ja pyytää anteeksi. 


Stalkkeri sagan jälkeen Kako onkin sitten kotona itkeskelemässä ja hänen iso sisko kysyy mikä on hätänä. Kako selittää kuinka hän rakastaa opettajaansa todella paljon ja teki kamalia asioita hänelle. Sisko kuitenkin toteaa Kakolle, ettei hän osaa sanoa hänen tunteisiin mitään koska sisko ei ole ollut koskaan rakastunut, mutta toteaa vain et jos Kako ei pyydä opettajalta anteeksi ennen koulusta valmistumista hän tulisi katumaan tätä loppu elämänsä. 

Seuraavana päivänä Kako aikoi pyytää opettajalta anteeksi, mutta tietysti Yuri tuli estämään aikeet ja Kako jotenkin menetti rohkeutensa mennä pyytämään anteeksi Enjoulta. 
Seuraavalla sivulla onkin sitten hämmentävä kohtaus, kun Enjou halailee ja suutelee Kakosta maalaamaansa muotokuvaa.
Mielikö muuttui? 
Noh Kako ei sitten koskaan pyytänytkään Enjoulta anteeksi ennen valmistujaisia, mutta hän kuitenkin jätti kirjeen Enjoun kenkälokeroon. 

~

Tämän jälkeen tuleekin sitten time skip. 
Kako käy yliopistoa ja on yrittänyt seurustella muidenkin jäbien kanssa jotka ovat olleet saman näköisiä kun Enjou, muttei suhteet ole kestäneet. 
Yhtenä päivänä Kako saakin kirjeen missä on kutsu taidenäyttelyyn. Siellä häntä onkin vastassa muotokuva itsestään. Kaikki vanhat muistot opettajasta tulivat takaisin Kakon mieleen ja hän pillahtaa itkuun. Hän mumisee itsekseen 

"antaisit jo kaiken olla..."

mutta sitten yhtäkkiä Enjou olikin Kakon selän takana ja hän toteaa ettei halua Kakon unohtavan. Enjou vie Kakon syrjemmälle ja suutelee tätä intohimoisesti. 
Enjou kertoo olleensa hyvin hämmentynyt tunteistaan sen jälkeen kun Kakolla oli ollut tämä stalkkeri hetkensä. Yuri oli eronnut tästä valmistujaispäivänä, Enjou oli päättänyt lopettaa opettajan hommansa ja alkoi maalaamaan kuvia pelkästään Kakosta koska tämä oli aina hänen mielessä.
Koko loppu rakkauden tunnustus happy ending yay oli kyllä aika 

??????????????????????? 


Tämän tarinan lisäksi tässä mangassa oli vielä erikseen pieni yhden chapterin homma missä oli demoni poika ja huonosti suvun kohtelema tyttö...missä ei sitten ollut mikään hyvä loppu oikeastaan, et juuh. 


Loppu fiilikset mangasta: 


Juuh elikkäs semmoinen vuoristorata se sitten. 
En oikein tiedä mitä järkevää tästä voisi sitten edes sanoa. Vaikkakin tarina saikin "hyvän lopun" niin silti itselle ehkä vähän jäi semmoinen bitter sweet/öh olo koko hommasta. Tuntui, et Kako ja Enjou oli ihan roska hahmoja molemmat. Vähän ehkä semmoista toistensa manipulointia oli kyllä molemmin puolin tai jotenkin semmoinen olo itselle jäi. Vaikkakin Enjou oli kokoajan ettei tämä tykkäisi Kakosta, mutta tuntui sitten jotenkin oudolta miten tämä yhtäkkiä teki kunnon U-käännöksen sen jälkeen kun Kako oli tehnyt stalkkeri sagansa jäbän kämpille. Vai oliko sitten taustalla ollut jotain ihastumis hommaa who knows. 

Mikään sarjan hahmoista ei ollut yhtään tykättävä ja lähinnä vain tuli semmoinen turhautunut olo heidän tekemisistään. Tarinan kerronta tuntui välillä hieman pomppivan sinne tänne, mutta sitten kuitenkin samaan aikaan tajusi missä oltiin menossa ja mikä oli homman juju. Yksiosaiseksi mangaksi tarinassa tuntui olevan paljon kierroksia ja hieman tuli semmoinen olo, että mennäänkö tässä vielä pahempaa suuntaan. Kaiken tuon toisen ikkunasta ulos työntämisen jälkeen jne. 
Loppu ehkä oli vähän semmoinen äkkiä kasaan vaan ja "lol ollaankin nyt yhdessä" the end.  

Kun aloin kirjoittamaan tätä blogi postausta ja mangan takakansi tekstiä kirjoittaessa tajusin, että siinähän kerrottiinkin melkein koko juoni jo. Tuntui kyllä jotenkin hölmöltä, että tuo teksti oli päätetty noinkin kirjoittaa, et en tiedä mikä tuossa sitten on ollut ajatuksena.

Mutta luulen, että yksi syy miksi minulla vielä on tämä manga on sen erilainen piirto tyyli ja minkälainen tuo itse tarina oli. Hirveästi ei ole kyllä ollut semmoisia shoujo sarjoja suomeksi missä mennään näinkin kierroksilla. Tai en aineskaan muista, korjatkaa jos olen väärässä. Mutta uudelleen luku kokemuksena oli kyllä yhtä viihdyttävä ja voisin kyllä suositella ainakin testaamaan tätä mangaa.
Pitäisi kyllä tsekata millaisia tämän mangakan muutkin sarjat on kun sitten tämä tai se butleri hommeli minkä tuolla alussa jo mainitsin.

Mutta tämmöistä tällä kertaa! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjelman pito hommat Desucon 2023

Desucon Frostbite 2024 ohjelmanpidon jälkeiset fiilikset

The dangers in my heart ~ mangan alku fiilikset